menu

Programz - A programajánló magazin

Egyéb kategória

Bűnözővel járt, betegesen lefogyott egy szerephez és van humora – Anne Hathaway-portré

András Malinovkszi | szeptember 22, 2020

[sz]Szajki-Vörös Adél, fotó: YouTube[sz]

Anne Hathawaynek a nevéről gyakran eszembe szokott jutni, hogy olyan, mint egy Jane Austen-film főszereplője: van benne valami arisztokratikus tartás, ugyanakkor sérülékenység. Összegyűjtöttünk pár érdekességet róla.

Hercegnői indulás

Hathaway már kisgyerek kora óta eltökélten a színészkarrierről álmodozott, sőt, tett is érte: meghallgatásról meghallgatásra járt. Csakhogy nem igazán úgy alakultak a dolgok, ahogy tervezte, így tinédzser éveiben csalódás csalódást követett. Azért szerencsére nem kellett sokáig várnia:

alig volt 18, amikor jött a Neveletlen hercegnő, melynek ő kapta a főszerepét, és egyből a világhírig emelte.

Csakhogy a szülők nem támogatták a színészi karriert, féltették az érzékeny kislányt, és még Gary Marshall rendezővel is leültek egy találkozó erejéig, mielőtt megengedték Anne-nek, hogy szerepeljen a filmben.

Volt egy bűnöző pasija

Lehet, hogy néhányan emlékeznek is rá: mielőtt Hathaway megismerkedett férjével és gyermekei apjával, volt egy kapcsolata, ami csúnya véget ért.

A férfit azért tartóztatták le, mert 50 millió dollárt csalt ki befektetőkből. Az ingatlanfejlesztő Raffaello Follieri és a színésznő 2004-ben kezdtek randizni, majd a férfit 2008-ban bíróság elé állították és elítélték. Átvert partnerei között volt az exelnök Bill Clinton is.

Hathaway azonnal megszakította vele a kapcsolatot a letartóztatása után, és Follieri hiába próbálta hívni a börtönből – négy évet kapott – , még a telefonszámát is megváltoztatta.

Életveszélyes diéta

Azt tudjuk, hogy Oscar-díjat hozott számára A nyomorultak című filmben nyújtott alakítása. Azt viszont már nem biztos, milyen komoly életvezetési szabályokat vezetett be azért, hogy tényleg úgy nézzen ki, mint egy csontsovány, hajléktalan prostituált.

Mindehhez napi 500 (!) kalóriát fogyasztott el, és sokak szerint talán túl komolyan is vette a szerepet. A haját megtépázott rövidre vágta, a kulcscsontjai kilógtak. Még a rendező is figyelmeztette, hogy túl messzire megy a felkészüléssel.

Majdnem ő játszotta a Felkoppintva főszerepét

A 2007-es vígjáték – Seth Rogennel és Katherine Heigle-lel a főszerepben – igazi kasszasiker volt, viszont eredetileg Anne Hathaway volt az, akit a női főszerepre választottak. Anne a forgatás előtt lépett ki a produkcióból kreatív nézetkülönbségek miatt. Konkrétan az volt a konfliktusforrás – ahogy Judd Apatow, a direktor mesélte – ,

Anne nem értett egyet azzal, hogy egy valódi szülés képei is belekerüljenek a filmbe.

[next]

Ő azon kevesek egyike, aki musicalért kapott Oscart

Hathaway a legjobb női mellékszereplő kategóriájában nyert, és rajta kívül mindössze hét színésznő kapott ebben a műfajban aranyszobrot. Többek között Barbra Streisand és Julie Andrews is a szerencsés kolléganők közt van, akárcsak Emma Stone, akit a La La Landért díjaztak.

A fia utálja a hangját

Kisfia, Jonathan a színésznő bevallása szerint utálja, amikor dalolászni próbál neki. Jimmy Kimmel műsorában árulta el tavaly, “Nem engedik meg, hogy énekeljek a saját házamban.” Ellenben a nagymama énekhangját, aki színésznő volt, a kis Jonathan imádja.

Túltette magát azon, hogy nem szeretik

Érdekes módon a kétezer-tízes évek elején valahogy divat lett Anne Hathawayt alázni vagy kritizálni érzékeny személyisége miatt, de ő túllépett ezen az időszakon és még erősebben jött ki belőle. Sőt, kiderült – amit, akik jól ismerik, eddig is tudtak -, hogy van humora. Ebben a James Corden-szegmensben például rappel és porig alázza Cordent, akinek beolvassa, abban hasonlít a feleségére, hogy az ő műsora helyett inkább Seth Meyersét nézi.

Written by András Malinovkszi