menu

Programz - A programajánló magazin

Egyéb kategória

Hat fogát veszítette el a stressz miatt a forgatás alatt a Squid Game rendezője

András Malinovkszi | október 10, 2021

A Squid Game (magyarul: Nyerd meg az életed) hamarosan a Netflix legsikeresebb sorozata lehet. A dél-koreai akció-horror-dráma kilencrészes első évada szeptember 17-én debütált a streaming-szolgáltatónál, és azóta 90 országban – köztük Magyarországon is – jutott fel a csúcsra. A társadalomnak görbe tükröt mutató sikerszéria nemcsak a fotelekből nézve megterhelő, hanem a forgatás is stresszes volt, írja a CNN.

A sorozat készítése annyira megviselte Hwang Dong-hyukot, hogy az író-rendező hat fogát is elvesztette a forgatás alatt. De Hwangot még ez sem tántorította el attól, hogy már most gondolkozzon a második évadon. Hangsúlyozta, hogy még semmi nem dőlt el, de látva a sorozat népszerűségét, már fontolóra vette a folytatást.

A koreai rendező elmondta, hogy a sorozat alapötletéül szolgáló játékok többségét a saját gyerekkorából merítette. A történet azonban mégsem csak az üveggolyózásról vagy a kötélhúzásról szól.

– Ez a történet a vesztesekről szól. Azokról, akik rendre megküzdenek a mindennapok kihívásaival, de végül mindig lemaradnak a győztesek mögött, és nem tudnak szintet lépni – tette hozzá.

[kapcsolodo]pokolla-valt-a-ferfi-elete-akinek-a-telefonszama-megjelenik-a-squid-game-cimu-sorozatban/[kapcsolodo]

Az 50 éves showrunner azt is elárulta, hogy a történet két főszereplője, Seong Gi-hun és Cho Sang-woo korábbi barátai után kapták nevüket, de itt még nem ért véget a párhuzam a karakterek és a valóság között. A rendezőt ugyanis – a főszereplőhöz hasonlóan – egyedülálló, anyagi gondokkal küzdő édesanyja nevelte fel. Ugyanakkor a szegénységből kitörve ő is bejutott a Szöuli Egyetemre, ahogy Cho Sang-woo, és vele szemben is hatalmasak voltak az elvárások a tehetsége miatt.

A Squid Game-ben 456 olyan embert zsúfolnak össze egy lakatlan szigeten, akik kivétel nélkül a társadalom perifériájára kerültek. A pénzügyi gondokkal küzdő emberek egy hatfordulós játékon keresztül juthatnak el a győzelemig, amiért cserébe milliárdok üthetik a markukat. A vesztesek azonban kivétel nélkül meghalnak a játék közben.

Written by András Malinovkszi