menu

Programz - A programajánló magazin

Egyéb kategória

K-pop: megőrülnek a koreai fiúbandáért a befektetők, viszik a részvényeiket, mint a cukrot

András Malinovkszi | október 15, 2020

Tarol a tőzsdén a Big Hit Entertainment, a BTS nevű koreai fiúbandát menedzselő cég, szóba került ugyanis, hogy az állam felmentést adhat a katonai szolgálat alól az együttes tagjainak – derül ki a Guardian cikkéből. A dél-koreai kormány egy ideje már fontolgatja, hogy lehetőséget ad az ország hírességeinek arra, hogy ne vonuljanak be, mivel ezek a sztárok munkájukkal hozzájárulnak Dél-Korea megítéléséhez, sőt a gazdaság fejlődéséhez is.

A hír felröppenése után egy nap alatt megduplázódott a K-pop együttest menedzselő vállalat részvényeinek értéke, a befektetők szinte megrohamozták a céget.

A Big Hit Entertainment értékét ezek után ma nagyjából 8,5 millió dollárra becsülik, amivel előkelő helyet vívott ki a cég a koreai tőzsdén.

[next]

A BTS egyébként nem csak Koreában népszerű zenekar, már egész Európában sokan szeretik őket, sőt, a fiúbandának Magyarországon is többezer fős rajongótábora van.

Nem csoda hát, hogy a kormány nagyobb hasznot lát abban, ha felmentik a fiúkat a katonaság alól. A zenekar stílusa egyébként nem áll messze az európai popzenétől, érdemes meghallgatni őket:

Written by András Malinovkszi