menu

Programz - A programajánló magazin

Egyéb kategória

Kevin Spacey magyar filmben! – Ő lesz a főgonosza a tatárjárásról szóló akció-drámának

András Malinovkszi | május 5, 2022

[sz]Címkép: Northfoto/MediaPunch/face to face[sz]

A Nemzeti Filmintézet csütörtökön közölte, hogy 1,26 milliárd forinttal támogatják a magyar–mongol–angol koprodukciót, az 1242 – A Nyugat kapujában címmel készülő akció-drámát, ami a tatárjárásról szól majd – írja a HVG.

[kapcsolodo]visszater-e-kevin-spacey-leleplezodik-e-woody-allen-hiressegek-akiket-foldbe-dongolt-a-metoo/[kapcsolodo]

“Egy magyar, de világtörténelmi jelentőségű esemény mozifilmes feldolgozására vállalkozunk. Beláthatatlan következményekkel járt volna, ha 1242 telének végén Batu kán nem fordítja vissza seregeit Esztergom alól, hanem folytatja az előrenyomulást. Filmünk az izgalmas szórakozás mellett gondolkodásra ösztönzi a nézőt Batu kán döntésének okairól. Büszkék vagyunk, hogy a teljes forgatási kreatív és szakmai magyar stáb mellett a szerepekre több neves külföldi színész és az utómunkára elismert, nemzetközi szakemberek mondtak igent” – írta a film mögött álló alkotócsapat.

Soós Péter, a film rendezője erősítette meg, hogy az egyik neves külföldi színész Kevin Spacey lesz.

Spacey egy itáliai bíborost, a történet főgonoszát alakítja majd, már van is vele aláírt szerződésük. A két Oscar-díjas színész 2017-ben keveredett zaklatási botrányba, amikor is Anthony Rapp megvádolta azzal, hogy 14 éves korában, 1986-ban Spacey szexuálisan zaklatta. Akkor kirakták a meglévő szerepeiből, és azóta se szerepelt sokat.

Written by András Malinovkszi