menu

Programz - A programajánló magazin

Egyéb kategória

Kulka János: „Szia, a Vidnyánszky hogy van? Ennyit kérdeztem”

András Malinovkszi | április 27, 2022

[sz]Fotó: Youtube/ATV Magyarország[sz]

Kulka János az RTL.hu-nak adott interjút, a hosszú beszélgetésben rengeteg aktuális témát érintett. Viszont azt is megtudhattuk, hogy kedvenc Bruce Willis-filmje a Die Hard első része, Quentin Tarantinotól pedig nagyon szereti a Ponyvaregényt. Szót ejtett arról is, hogyan érintette a Színház- és Filmművészeti Egyetem kormányzati lerohanása.

„Szörnyű volt. Tüntettem a Vas utcában. És? Mit ér egy tüntetés? Az írmagját sem hagyták meg. Ódry Színpad? Nincs többé. Szörnyű”

– mesélte a színész.

A riporter Kulkának szegezte a kérdést, hogy mit tesz, ha egy olyan kollégával találkozik, aki a hatalom oldalán állt az SZFE bekebelezésében:

„Jobb a békesség. A játszma forgatásán találkoztam Szarvas Józseffel. Szia, szia, hogy vagy, hogy vagy? Zavarban volt. Szia, a Vidnyánszky hogy van? Ennyit kérdeztem. Ennyi volt a beszélgetés. Szörnyű.”

Ezenkívül szó esett a jelenlegi háborús helyzetről, a szintén afáziás Bruce Willisről, a szivárványcsaládokért kiálló kampányban vállalt szerepéről, sőt még az Orbán Viktornak címzett nyílt leveléről is. Egykori hobbijáról a festésről letett, és felkérésre sem fogna önéletrajzírásba. Azonban a kis szerepeket továbbra is élvezi, mint például A játszmában, akkor is, ha néha elrontja a szöveget:

„Bele kellett néznem a papírba. Mint a Marlon Brando A keresztapában. Mindenhova kiírták a szövegét, csak el kellett olvasnia. Marilyn Monroe se volt egy egyszerű eset. 25-ször vették fel, pedig csak egy fiókot kellett kihúznia. Itt azért nem tartunk. És játszom az Átjáróház című filmben. Egy boncmestert. Igazi ördög, mint Woland a Mester és Margaritában.”

[kapcsolodo]/orban-biztos-vagy-benne-a-miniszterelnoknek-uzentek-kulfoldi-szineszek-a-nemzeti-szinhaz-szinpadan/[kapcsolodo]

Written by András Malinovkszi