menu

Programz - A programajánló magazin

Egyéb kategória

Lesz is meg nem is Omega: új név és új tagok jönnek

András Malinovkszi | május 3, 2022


[sz]Fotó: MTI / Soós Lajos[sz]

Az elmúlt években sorozatos tragédiák érték Magyarország egyik leghíresebb zenekarát. Az Omega 2020 végén egy héten belül elveszítette legendás billentyűsét, Benkő Lászlót, majd korábbi basszusgitárosát, Mihály Tamást is, tavaly pedig a frontember, Kóbor János hunyt el, miközben Molnár György ‘Elefánt’ súlyos betegséggel küzd.

A zenekar azonban nem hogy nem szűnik meg, de Omega Testamentum néven újjáalakul

– tudta meg a Blikk.

Igaz, egyelőre az énekest nem találják, az új tagokkal mindenképpen együtt zenél majd a dobos Debreczeni Ferenc, azaz Ciki és a korábbi kisegítő gitáros, Szöllőssy Kata is.

„Omega Testamentum néven szeretnék összehozni egy zenekart, amelyben Ciki benne van, Kati is benne van, és megtaláltam a gitárost, akit úgy hívnak, hogy Maróthy Zoltán. Ő egyébként a Kőbányai Zeneiskola igazgatóhelyettese” – mesélt a változásokról Boros Lajos műsorában Trunkos András, a zenekar menedzsere. „Semmiképpen nem tribute, azaz emlékzenekart csinálok az Omegának. Összerakok úgy öt embert, vagy ha kell, többet is, akik az Omega-életműből a legnagyobb klasszikusokat játsszák az Időrabló, a Csillagok útján és a Gammapolis albumokról, illetve a Meckyvel nemrég közösen elkészített Testamentum című lemezről” – tette hozzá.

Azt azonban elárulta, hogy énekest nem talált még az új formációhoz. Mint fogalmazott:

„Fogalmam sincs, ki lesz az énekes. Olyan énekes kell, aki nem is akar hasonlítani Kóbor Jánosra, mert rá nem is lehet. Egy nagyon jó énekes kell, akivel újrafogalmazzuk a nótákat”.

Written by András Malinovkszi