menu

Programz - A programajánló magazin

Egyéb kategória

Premier: Lebetonozzák a vőlegényt az esküvőn a Negyvenkettő új klipjében

András Malinovkszi | november 17, 2021


2021 májusában jelent meg a Negyvenkettő zenekar új kislemeze Félkész dal címmel. A megszokott, vidám alteres szöveg ezúttal reggae-s lüktetéssel szólal meg, amit egy ütős hegedűszóló tesz még különlegesebbé.

A dalt György Andi énekli, aki most először kapott önálló szerepet Nagy Balázs Krisztián énekes-dalszerző mellett; viszont ez a dal kifejezetten neki készült, így ebben övé a főszerep.

Az egész úgy kezdődött, hogy egyszer egy beszélgetés során azt mondtam a Balázsnak, hogy én »szeretem a félkész dolgokat«, mire ő félbeszakított, hogy ez egy jó szöveg, amiből számot kell írnunk. Később ehhez jöttek még ötletek, és amikor összegyűlt egy dalnyi anyag, összeraktuk és felvettük, így lett a félkészből egész

– mondta György Andi a szám születéséről.

A klip is a természetesen a félkész tematikára épül: félkész dolgokat láthatunk a különböző helyszíneken, például a lemezborítón szereplő tésztalevest, aztán ahogy a szövegben, úgy a klipben is minden megoldódik, és happy end a vége.

A videót szerette volna a zenekar hamarabb bemutatni, de a dal címe predesztinálta a sorsát is: Andi az utolsó forgatási nap előtt eltörte a bokáját (a nyári koncerteket is csak ülve tudta vállalni), így hónapokig félkész maradt, de végül sikerült befejezni.

A csapat hamarosan egy új dallal jelentkezik, amelynek a stúdiómunkáival már elkészültek, és amelyhez szintén klipet is forgatnak majd.

Szereplők:

György Andi: aki szereti a félkész dolgokat
Burszán Vera: anyakönyvvezető
Demeter Miklós: vőlegény
A násznép: Katona Tünde, Deák Attila, György Csaba, Bende Csaba, Láng Dávid, Nagy Balázs Krisztián

A „stáb”:

Bende Csaba: kamera (www.Zenefesto.hu)
Nagy Balázs Krisztián: rendezés, vágás
Deák Attila: építőipari szakértő

Written by András Malinovkszi