menu

Programz - A programajánló magazin

Egyéb kategória

Szajki Péter Most van most című filmje is versenyzik a New York Film Awards-on

András Malinovkszi | június 3, 2021


[sz]Fotó: Romis Mozi[sz]
Szajki Péter Most van most című filmje bekerült a New York Film Awards hivatalos versenyprogramjába, melynek díjazottjait június 10-én jelentik be New Yorkban.

A fesztivál havi nyertesei közül kerülnek ki az év végén megrendezésre kerülő fesztivál résztvevői. A díjat öt éve alapították, az elismeréseket egy nemzetközi zsűri ítéli oda.

A Most van most című dramedyt Bulgáriába is meghívták a júliusban zajló Comedy Europe Film Festival programjába. A fesztivál céljai között említik, hogy szeretnék hangsúlyozni: ez a zsáner egy fontos művészeti forma és az európai kultúra nélkülözhetetlen része, továbbá célja minden évben az európai filmvígjáték legmagasabb szintű teljesítményének elismerése.

A film 2020-ban részt vett a Love International Film Festivalon Los Angelesben, ahol Mohai Tamás a legjobb férfi főszereplő díját kapta meg. Szintén ezt a díjat vehette át a színész tavaly a Bujtor István Filmfesztiválon is.

A film másik főszereplője Tompos Kátya, aki egy szökött menyasszonyt alakít a fordulatos, humoros road movie-ban. A hősnő a szökés után bepattan egy taxiba, és egy kalandos utazás veszi kezdetét számára, Petyával, a laza taxisofőrrel (Mohai Tamás). Mellettük olyan remek színészek tűnnek fel, mint Scherer Péter, Básti Juli, Zrínyi Gál Vince, Elek Ferenc és Lovas Rozi. A film forgatókönyvét Szajki-Vörös Adél és a rendező közösen írták. A filmet a ZLS Productions készítette a Sparks együttműködésével, forgalmazója a Romis Mozi.

[kapcsolodo]most-van-most-felnohet-egy-nap-alatt-disney-hercegno[kapcsolodo]

Written by András Malinovkszi