menu

Programz - A programajánló magazin

Egyéb kategória

Új klip: Ízek, hangulatok és egymáshoz jól passzoló, különböző stílusok kavalkádja Audiopoeta új lemeze

András Malinovkszi | április 30, 2022

Ízek, hangulatok és egymáshoz jól passzoló, különböző stílusok kavalkádja Audiopoeta új, formabontó lemeze ’Keserű Savanyú Édes’ címmel. Az alkotó, Belényi Misi első konceptalbuma hihetetlen történetekbe enged bepillantást, miközben felfedezhetjük a szerző védjegyének számító társadalomkritikus, filozofikus gondolatait is. A három ízű újdonság május 27-én élőben is meghallgatható egy lemezbemutató keretében.

„Vannak elrejtett „easter eggek” a korongon, ilyen például, hogy minden felvételembe belecsempésztem egy ízt.

A zenék személyes példán keresztül írják le, hogy miként is kezdesz el újra óvatosan bízni, majd csalódsz ismét egy hatalmasat. Dal született arról is, hogyan szeretett belém egy örömlány és vált az egész egy teljesen reménytelen viszonnyá; illetve, hogy mennyire káros a társadalmunkban uralkodó, eltúlzott férfiasság; a bulizásba burkolt, féktelen alkoholizmus; és egy fricska is készült a hazai zenei szcénának”

– mondta el Belényi Misi, aki azt is hozzátette: „Sok kritika ért, hogy nem elég következetesek a számaim, de szerettem volna ezen az albumon arra ráerősíteni, hogy minket, embereket különböző élethelyzetek alakítanak és én sem vagyok mindig ugyanolyan. Nagyon megmaradt, amikor egy beszélgetésünk során Puzsér Robi azt mondta, hogy „úgy tudsz magad maradni, ha folyamatosan változol”. “Én is ezt képviselem” – árulta el.

VIDEÓ: Audiopoeta – Törj be (Official Music Video)

Written by András Malinovkszi